maandag 9 mei 2016

Interessant en inspirerend netwerk voor het vak Nederlands!!


Onderstaand bericht gaat over het weekend, maar het is echt een dag om echt geïnspireerd te worden. Ik wil er graag naar toe omdat ik het belangrijk vind dat Nederlands echt veel breder bekeken en aangepakt kan worden!!! Je neemt altijd weer iets mee wat je in kunt zetten in je lessen en wat je kunt delen met je collega's.

Bureau Levende Talen Bureau@levendetalen.nl

Bijlagen












aan Bureau
 
logo Nederlands Nu
Beste collega,
 

Waarom wachten tot 2032? Er is zoveel dat nu al beter kan in het schoolvak Nederlands! Een groep docenten van de vereniging Levende Talen en de Facebookgroep Leraar Nederlands heeft de handen ineengeslagen en organiseren een conferentie vóór en dóór docenten. Tijd om elkaar te ontmoeten en ons te bezinnen op de vraag hoe het vak Nederlands er volgens ons uit zou moeten zien!

In socratische debatten, bij brainstormmuren en tijdens de lunch en de borrel gaan we met elkaar in gesprek over essentiële, misschien wel existentiële, vragen over ons vak.
Nederlands Nu! is een dag van gesprek, discussie, netwerken, borrelen, plannen maken, samenwerken. Geen dag om lekker achterover te hangen, maar juist om actief mee te denken en (socratisch) mee te debatteren. Een dag die je niet wilt missen!
 
Wanneer: zaterdag 18 juni van 10 tot 15 uur, met aansluitend een borrel
Waar: Christelijk Gymnasium, Koningsbergerstraat 2, Utrecht. Goed te bereiken vanaf CS (10 minuten lopen). Parkeren (betaald) kan bij de Jaarbeurs.

Met havo 4 een klasse - klassenreader maken! Contextrijk of niet?

Vandaag ga ik dat idee uitwerken.  Natuurlijk is dit niet iets nieuws, maar dat met die recensies vind ik weer wel vernieuwend en ik vind da...