donderdag 21 april 2016

Zullen deze schrijvers onze school gaan bezoeken in september?? De aftrap van Lezen voor de lijst in havo 4!











 www.literatour.nu

De mail van 21 april naar SSS:

Wat fijn dat Literatour weer van start gaat! De KSE heeft zich hiermee het doel gesteld om schrijvers uit te nodigen  via SSS om in september samen met de leerlingen van havo 4 en de docenten Nederlands het 'Lezen voor de lijst' van start te laten gaan!

Eén of meerdere boeken staan van de hieronder genoemde schrijvers op de literatuurlijst en wij zouden het heel fijn vinden als zij ons dan ook een inspirerend bezoek zouden kunnen brengen.

Het gaat om de volgende schrijvers:
1. Ernest van der Kwast
2. Alex Bogers
3. Bregje Hofstede
4. Abdel Kader Benali
5. Anne-Gine Goemans

Ik wil er nog heel graag bij zeggen dat Literatour vorig jaar ook geweldig was. We organiseerden samen met jullie de schrijversbezoeken, het busje met schrijvers kwam ook langs onze school, we hadden 'De Stem' uitgenodigd en dat zullen we nu weer doen, maar het mooiste van alles is dat we nu veel beter weten hoe er nu in te staan om er een nog mooiere week van te maken. We hadden ook een toetsweek na de Literatourschrijversbezoeken, dus we hadden alles  in drie dagen gestopt. Het werd een groot succes wat om herhaling vroeg en vraagt  en we hopen dat Literatour nog voor jaren leesmotivatie en meer gaat zorgen.





Met havo 4 een klasse - klassenreader maken! Contextrijk of niet?

Vandaag ga ik dat idee uitwerken.  Natuurlijk is dit niet iets nieuws, maar dat met die recensies vind ik weer wel vernieuwend en ik vind da...